söndag 31 oktober 2010

Jag är jättetrött

Efter två tidiga mornar och fullspäckad dagar så är jag helt slut!

Igår var det bakning från 7-12, sedan en tur på Biltema och Rusta, hem och blev upphämtad av J, åkte upp till Berghem, hämtade maten och mötte upp med M&M.

Åkte sedan ut till J's stuga i skogen, längs dåliga och mer dåliga vägar i mörkret för att avsluta med en svart promenad in i skogen på en liten stig, tills vi kom fram till en liten stuga som lyste varmt i mörkret!

Vi åt mat, spelade Coloretto, Spank the monkey, grillade mjuka godisar och skrattade gott, det var en trevlig halloween kväll! Lyckades hitta tillbaka till bilen, ficklampeappen kom bra till hands!

Steg upp strax efter 5 imorse, packade ihop lite påsar och fika inför Ikearesan och åt frukost, sedan promenad in till kajen och vid 7.15 kom vi tillslut iväg.
Framme vid IKEA fick jag sms av Helena, hon hade fått mitt mail om fika så efter att vi handlat klart, mamma och jag, så mötte vi upp henne och hennes mamma. Det blev lunch istället och lite pysselprat, en liten tur till Panduro, det var jätteroligt att träffa henne irl för första gången!

Efter det gick jag och mamma och lämnade in varorna i bussen, åter in till Birsta, shoppade lite på Panduro, lite på ÖoB och godis inne på IKEA + en snabbtur in och köpa lite smarta ziplockpåsar!

Värmen krånglade på vägen hem så det slutade med att vi blev en haltimme försenade och det var lite seg med vissa på bussen, men strax efter 20 var jag äntligen hemma tack vare goa morbror som hämtade oss.

Ska nu ta en dusch och sedan sova efter att ha packat upp, fikat och fått ordning på ett swapkort!

fredag 29 oktober 2010

Smartson testpilot

Nu har jag blivit antagen till två testkampanjer hos Smartson, dels att testa Gille kakor, vilket ska bli intressant då jag är mer av en Delicatotjej!
Får se när kakorna kommer hem till mig och vilka sorter det är, om det skulle vara några med nötter så får jag skaffa en medtestare, dvs min syster! Tror att hon anmäler sig som frivillig!

Sedan kom ett mail idag att jag blivit uttagen att testa Storytel, dvs ljudböcker via dator eller mobil. Jag är ju en riktig bokslukare så detta ska bli intressant, de två böcker jag har valt är:

Jag har visserligen läst båda böckerna tidigare men det ska bli roligt att höra om de är lika bra att lyssna på som att läsa dem själv!

Blogcandy hos Femke

Femke har ett blogcandy för hennes följare och det är helt suveränt, så jag passar på att ta en lott och se om jag har turen med mig!

Man kan vinna tre valfria digitala stämplar från Tiddly Inks, ett av mina favoritställen att shoppa på!

Snart helg och snart höstlov

Gissa om jag längtar tills nästa vecka när vi är lediga ons-fre, det är välbehövligt nu känner jag... längesen jag jobbat så intensivt flera veckor på raken.

Har jobbat alla kvällar denna veckan på tre beställningskort, är äntligen klar med dem och ska posta dem imorgon, de har varit roliga och definitivt kluriga att göra.

Klar med ett födelsedagskort och ett "bara för att-kort" också, har ett födesedagskort kvar, ska se om jag har nåt i mina gömmor först!

Imorgon ska jag ut och äta indiskt med syster, hade tänkt gå på Caroline af Ugglas men orkar inte det.
Lördag morgon kl.07.00 ska vi vara i Holmsund och baka tunnbröd och mjukkaka, sedan ev spelkväll i J's stuga.
Söndag kl.07.00 bär det av till IKEA via Sporren, tre bussar + ett släp åker iväg och vi är sedan hemma igen vid 19.

torsdag 28 oktober 2010

Blogcandy hos Stacy

Stacy har en helt otrolig blogcandy med Tim Holtz saker, så den tänker jag ta chansen att vinna!

Stacy has an amazing blogcandy filled with stuff from Tim Holtz, can't miss this one!

tisdag 26 oktober 2010

Blogcandy hos Scrapmoment

Scrapmoment ska tyvärr stänga ned, jag har shoppat mycket fint där och det är jättetråkigt men som avslutning så kan man vinna ett fint candy med en massa fjärilar!

Så passa på att titta in där och fynda innan 30 november!

Blogcandy hos Lena Scrappar

Lena firar att hon har haft 40 000 unika besökare och detta firar hon med att lotta ut ett bloggcandy och ett ljuspaket!

Glöm inte att delta senast 31 oktober!

söndag 24 oktober 2010

Michelle Perkett Challenge #50

Michelle Perketts challenge #50 is called "Witches Brew mixed with Halloween" and I used her freebie to make this card, the sentiment is printed on vellum and the background papper is from Summertime Designs!

Bröllopskort

Igår blev det överrasknings fest för vår kompis Sara och hennes man Robert (som gifte sig i september), han visste om det men hon hade ingen aning så de stod och renoverade i hallen när första gänget kom, sedan när vi som var lite sena dök upp, så hade hon hunnit duscha och byta om!

Hon blev jätteglda över att vi kom och vi hade en underbar kväll.
Vi hade ordnat med mat och efterrätten stod jag och en kompis för, sedan hade några fixat dricka, snacks och dekorationer!

De fick en vacker skål i keramik som Saras systerdotter hade gjort och några ljuskoppar, sedan även ett kort som jag hade gjort.

lördag 23 oktober 2010

Full Moon Fever Blog Hop

We don’t celebrate Halloween as a holiday here in Sweden, it’s more a time for a party, but a tradition that we have in December is Lucia!

Lucia festival

At dawn on 13th December in Sweden thousands of young girls, dressed in white gowns, holding a lit candle and, with a crown of electric candles on a wreath on their heads, bring light to the darkness of Swedish winter. She is known as “Lucia” and she leads a procession of maidens and “star boys” also wearing white gowns and pointed hats with gold stars on them. At the tail end of the procession are children dressed as little elves. ‘Cute’ does not begin to describe the scene as you hear the children singing traditional Xmas carols in the darkness and then you see the approaching light from their candles. Lucia and her maidens hand out saffron buns and ginger biscuits to the crowds as they go. It is a touching scene in the true spirit of Christmas.

If you want to read more about it, click on the photo!

Here is my halloween tag using Michelle’s Halloween sentiment!

The next stop on the hop is

Rhonda

Here is the blog hop list, so that you know you’re in the right place!

Michelle - (Sara) 

Pauline L

Margie


Melanie

Jan

Josie

Lynne

Lee

Marilyn

Pauline G.

Claire

Elenor

Rhonda

Abby

Andrea

Tammy

Marion

Shelley

Michelle Perkett Studios

fredag 22 oktober 2010

Grattis till min mamma!

Idag fyller mamma 61 år, kan tyvärr inte hälsa på då hon jobbar hela helgen men har fixat present och vi ska dit på måndag och fira henne!

Jag snabbgjorde detta kortet igår kväll med ett cupcake papper från Tiddly Inks och digistämpeln kommer därifrån också!

Späckad vecka

Hinner knappt med mig själv denna veckan, har i alla fall gjort klart alla kort utom det till min mamma som fyller år imorgon.
Bröllopskortet blev klart igår, så det är skönt, nu återstår bara att baka inför firandet på lördag, men det ska jag väl lyckas med också på nåt vis.

Middagen ikväll blev en specialare á la M, men gott var det! Nästa torsdag är det jag som ska laga mat, ev funderar jag på att göra squashplättar, får se vad jag hittar på.

Imorgon blir det dans 20-01, två band på Ersboda FH, Expander och Voyage, blir nog bra och då kan jag få lite kramterapi!

Lördag fira våra kompisar som gift sig, söndag finns det ett kalas att gå på men vet inte om jag orkar, ska i alla fall tvätta på eftermiddagen!

Så nu blir det att göra ett kort, ev lite te och sen sova gott, testade att låsa upp min cykel efter att den fått stanna hemma, nu låste denupp sig på en gång, men å andra sidan så har jag fått lite promenader idag och hälsat på en arbetskompis i hennes nya lägenhet!

Någon som har koll på hur man skickar bilder med iphone via bluetooth? Eller ännu bättre hur man får kontakt med andra telefoner?

måndag 18 oktober 2010

Tiddly Inks Challenge 25 - Anything halloween

Tiddly Inks challenge 25 is called "Anything halloween"!

So here is my take on that challenge using the web and cupcake from Tiddly Inks!

Tiddly Inks utmaning 25 heter "Vadsomhelst halloween" ungefär!

Här kommer min tolkning på den utmaningen med spindelnätet och cupcake från Tiddly Inks!

söndag 17 oktober 2010

Ganska lugn helg! =)

I fredags bar det av ned på stan efter jobbet och fixa nya regnbyxor, då mina gamla mystiskt försvunnit! Hittade ett par på Stadium som passade bra, var sugen på den gröna regnjackan som fanns till men min nya jacka är ju så bra mot regn också så skippade det!

Sedan åt jag pizza med min kompis som jag visst redan har skrivit om!

Igår blev det ännu mera pyssel, har ett kort som är klart till en av tjejerna på jobbet, sedan ett födelsedagskort till en kompis som har fyllt år.

Åt även tacosmiddag med mamma och syster, så hann pyssla både före och efter det!

Tiddly Inks Cookie-papper, klippte ut lite extra kakor och monterade med 3D-kuddar!

Some Odd Girls "Nana Split"

Gjorde även ett till utmaningskort till Crafters Digital Art Center med ett härligt set bilder från Wink Wink Ink!

Jobbar just nu på ett bröllopskort till våra kompisar, ska nog fixa ett till senare också + lite annat!
J som fick kortet med "Nana Split" blev glad och tyckte att det var fint! Promenerade upp till M&M idag och firade honom lite i efterskott med fika!