lördag 31 oktober 2009

fredag 30 oktober 2009

Kort till Sitas dotter

Jag gjorde ett kort åt Sita som hennes dotter fick idag, hon blev jätteglad över det!
Så här ser det ut:

Hallonbrownies

Hallonbrownies        15 stora eller 25 små

150 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
125 g hallon  (frysta funkar bra)

Glasyr

60 g smör
2 msk kakao
3½ dl florsocker
4 msk pressad apelsinsaft eller annan smak/alt vatten
1 tsk vaniljsocker
hallon till garnering

Gör så här:

1. Smält matfettet, låt det svalna. Blanda ägg och socker i en skål och tillsätt det smälta smöret.

2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och rör ned detta i smeten. Vänd ned hallonen i smeten.

3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd form medmåtten 30x25 cm ca. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 min.
Låt kakan svalna.

4. Glasyr: Smält matfettet och blanda i resterande ingredienser. Bred glasyren över kakan och garnera den med hallon. Låt stelna och sen är det bara att hugga in!

torsdag 29 oktober 2009

Blogcandy hos Madam

Madam's scrappeliv har en supercandy som jag gärna skulle vilja vinna, så tar chansen, en vinnare dras på kvällen den 1:a november! Så bäst att passa på att vara med nu!

Blodgodis hos Beautiful moments

Camilla har ett fint bloggodis ute för att fira att hon snart har haft 20 000 besökare och det måste jag ju testa att vara med på! Det gäller fram till 8:e november kl.21!

Torsdag + middag

När jag vaknade imorse så hade äntligen huvudvärken släppt, helt underbart. Så har haft lite mer ork idag, varit till mamma med morbror och fixat reflex till hennes cykel, de missade att montera dem när den köptes!

Sen skaffade jag några digitala timrar på Jula, låång beskrivning men hoppas jag ska få dem att funka efter att de har laddat i 14h först.
Hittade en stol i soprummet, behöver kanske putsas lite och fästa sitsen men annars är den jättefin, så norpade in den! Lite pyssel för mörka kvällar!

Snart är det dax att cykla upp till Tomtebo på middag, ska fara i god tid eftersom det är en bra bit dit från Böleäng! Får se vad vi får till middag denna gången, sist var det god lax!

Har skickat in ett kort till en utmaning, får se om jag har någon chans, fanns många underara bidrag sen tidigare!

tisdag 27 oktober 2009

Mjukkaka, curling och middag

Imorse vid 5.15 steg jag upp, åt frukost och cyklade vid 6-tiden ut till Ön. Där mötte jag upp E-L och H, vi började elda och göra klart inför bakningen!

Strax efter 8 kom K som hade gjort degen och som var bakledare idag, det var en jättekul förmiddag med bakning och många skratt!
Här kommer lite bakbilder!

Alla fick med sig bröd hem också, så finns kvällsfika hemma!

Efter lite vila så blev det dax för curling på Noliaområdet! Testade lite men mina knän höll inte så lekte fotograf!

Kvällen avslutades med middag på O'Learys, några åt lax och resten bbq ribs. Alla blev mätta och belåtna och de flesta verkade nöjda med dagen!

måndag 26 oktober 2009

Vinst och RAK från Laurel

Jag vann ju faktiskt en tävling som Emma höll med ett änglasmycke från Calas!

Sen så fick jag ett fint RAK (RandomActofKindness) + stämplade bilder, idag från Laurel, skickade ett kort och lite småsaker till henne när hennes hund dog!

Tävling hos Millah

Hos Millah kan man vinna hörlurar från On Ear och jag fastnade för de på bilden fast lime-färgade! Tävlingen gäller tom 11 novmember!

Rosa bandet/Pink ribbon +LaFoto

Nu har jag gjort klart ett kort i Rosa bandet tema med en gratis bild jag fick tips om från en av tjejerna i Just cards gruppen!
Bilden kommer från Whimsie Doodles och var gratis tom den 23 oktober! De har dock andra fina gratis digitala stämplar!
Tjejen som har gjort denna fina bilden heter Melyssa Connolly!

I just finished a Pink Ribbon theme card with a free digital image I got from one of the girls in the Just cards group! The image is from Whimsie Doodles and was free until the 23rd of October. They do have other fun free digital stamps!
The image is made by Melyssa Connolly!

Detta får också vara mitt bidrag till LaFoto's Rosa Bandet utmaning! This is also my contribution to LaFoto's Pink ribbon challenge!

söndag 25 oktober 2009

Tävling hos Diana

Diana har en tävling i samarbete med deKKorate och där kan man vinna något från deras webbutik!
Så passa på att kika in och välj nåt av de fina sakerna de har, mitt val är en hjärtdekoration!

Söndag, loppis, regn

Nu har jag äntligen fått loftsängen såld, känns så skönt! Två stycken ringde på den igår och en av dem köpte den. Sen ringde en till idag men då var den redan borta!

Har sovit dåligt inatt, städade madrasserna och tog bort några små fläckar så fick sova på soffan inatt, det var inte skönt. Har fått låna en madrass av mamma så hoppas på bättre sömn inatt.

Vaknade av att jag fick sms, L undrade om vi skulle ses på loppisen på travet och det lät som en bra idé, inte träffat henne på länge nu! Fyndade en kniv för att skära örter, en ljuslykta, lite band och ett paraplyställ!

Hann nästan hem då hon som skulle hämta sängen ringde och sa att hon var vid min lägenhet,så fick iväg den lite tidigare än planerat. Fikade lite och sen hämtade mamma mig, syster var redan hämtad och lämnade av madrassen. Vi åkte till Holmsund och åt gott på Kajutan + syster kunde köpa presentkortet hon skulle ha.
Sen åkte vi förbi moster och hälsade på en stund, fick se hennes nya två katter, båda lika fluffiga och fina.

Nu hemma och har tänt en massa ljus, bloggar lite och ser på tv!

Imorgon är jag ledig, ska ner på stan och köpa henna, hem och blanda det + äta innan jag cyklar upp på lassa och träffar syster. Efter det ner på stan och träffa E-L för att handla lite pålägg mm inför bakningen på tisdag!

Blogcandy hos Holley

Holley har ett blogcandy där man kan vinna en cricut cartridge/patron med en massa olika julbilder, sen för oss som inte har en cricut lottas det ut ca 25 st stämplar istället!

Så lämna en kommenatar på hennes blogg och tala om vilken vinst ni vill ha + glöm inte att rösta på veckans kort i sidokolumnen!

En liten bonussak, om man länkar till hennes blogcandy och sen mailar henne att man har gjort det så kan man vinna ett bonuspris med 10 st omonterade stämplar! Skriv bara "Blog Candy Bonus option!" i rubrikraden! Hennes email är htondre@aol.com

Holley has a great blogcandy, a cricut cartridge with Joys of the season images, but if you don't have a cricut you can win 25 rubberstamps instead, just write in the comment what you want to win!

She also has a bonus prize, 10 unmounted stamps, if you link to the candy and email her the link at htondre@aol.com Title: Blog Candy Bonus option!

Hjälp Veiken

Så här skriver Veiken:

Jag har tre nära vänner som har varit i helvetet det senaste året. Underbara, humoristiska, fina kamrater som har en gemensam nämnare: Cancer.
Deras vardag har bestått av strålning, cellgifter och biverkningar.
Jag vill hjälpa till att samla in medel, så att forskningen kan fortsätta med oförminskad styrka.
Jag har startat en kampanj på min Metroblogg och skänker inkomsterna därifrån under perioden 091025-091124.

Du kan hjälpa på följande sätt:

  1. Besök min sida ett par gånger om dagen, gärna fler. Det kostar några minuter av ditt liv. (Jag får ca 2 öre netto för varje besök.. om besöket ska räknas hos Metro, måste du vara inne på min sida ca 1 minut.)
  2. Jag har startat en insamling på cancerfondens sida, där du kan skänka en gåva, via internet eller sms. Jag kommer att sätta in bloggens inkomst 091025-091124 där.

Sprid detta via era bloggar, mejl och till era vänner. Tack!

Länken till min  insamling på cancerfondens sida :

http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/Insamlingar/?collection=1791

lördag 24 oktober 2009

Blogcandy hos Lena

Lenas papperpyssel har ett fint blogcandy, bara för att hon lärt känna scrapvänner på nätet, en fin anledning tycker jag!
Det gäller tom den 1:a november kl.14, två timmar senare dras vinnaren! Så kika in hos henne och läs mer där!

fredag 23 oktober 2009

Glocalnet =(

Nu har jag skickats runt och fått prata med lite olika människor!
Försökte få tjejen jag pratade med att förstå att jag ville ha kompensation, det jag kommer att få är 300 kr i samtalspott, vilket inte täcker min mobilkostnad överhuvudtaget, fick inte henne att ge mig mer. Har säkert betalt in mer än 1000 kr på mitt refillkort sen i september, hon frågade vad jag tyckte var skäligt och sa 1000 kr... men det fick jag inget gehör för alls.

Sen att jag ska slippa betala för september och oktober är inte mer än rätt + ingen flytt avgift, det kommer som utöver det hela, inte mitt fel att de inte kan sköta sina uppgifter och fixa det som ska fixas.

Så nu har jag mailat Plus och hoppas att de hör av sig och tar upp detta! Sen så ska jag kolla upp vad iptelefoni kostar via mitt bredband, det kanske funkar bättre!

Telefonen

Har inte hunnit ringa och skälla på Glocalnet, deras underleverantör (antar jag) ringde mig och sa att de behövde komma in i lägenheten och koppla ihop nåt, sen så skulle det funka. Så måste se om mamma kan fara dit och låsa upp, skulle ta max 10 min. Har ingen möjlighet att ta mig från jobbet idag!
Ska ringa dem senare när det är klart, annars får jag väl fortfarande inte diskutera ersättning! *SUCK*

Regnade imorse, nu snöar det ute... ser ut att bli en grå dag, tur jag har regnkläder och ett trevligt fika inbokat efter jobbet!

torsdag 22 oktober 2009

Kalasat ikväll

Nu har vi firat mamma, alla hennes syskon kom och så var ju jag och syster där också! Hennes telefon har gått varm idag, så hon har haft fullt upp! Smörgåstårtan blev jättegod, alla åt av den och det fanns en del kakor också!

Hennes min när hon fick cykeln var bäst, hon blev jätteglad men först tyckte hon att vi var galna. Nu kommer hon att cykla ifrån oss alla.
Ska dit imorgon också, hjälpa till att äta upp mer smörgåstårta + pappa kommer in till stan och ska hjälpa oss med nacke/rygg.

Så till några mindre roliga saker, när vi var hos mamma så testade vi att ringa hit, då var det en röst som sa att att telefonen var stängd för flytt, äntligen hann jag tänka!

Tills jag kom hem och testade att ringa fanns det en liten chans att det funkade, men icke, inget samtal registrerat på nummer presentationen. Inga signaler gick fram när jag testade att ringa och inget samtal kom fram när mamma och syster testade att ringa.
Gissa om jag är FÖRBANNAD nu! Ska ringa Glocalnet direkt imorgon bitti och kräva skadestånd för allt elände, sen kontaktar jag Plus och hjälper inte det så blir det en tidning eller två!

onsdag 21 oktober 2009

Mamma 60 år

Imorgon fyller min mamma 60 år och det ska vi såklart fira, hon kommer att få en cykeln som vi systrar och övrig släkt har gått ihop om. Så jag har gjort ett kort från oss alla!

Sen så ska hon få lite saker av bara mig, en bok och lite stämplar! Såklart ett kort också!

Har varit hos henne i eftermiddag/kväll och hjälpt till med smörgåstårta, ska smaka den imorgon!
Nu ska jag bara slappa, dricka te och se på tv!