fredag 30 oktober 2009

Hallonbrownies

Hallonbrownies        15 stora eller 25 små

150 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
125 g hallon  (frysta funkar bra)

Glasyr

60 g smör
2 msk kakao
3½ dl florsocker
4 msk pressad apelsinsaft eller annan smak/alt vatten
1 tsk vaniljsocker
hallon till garnering

Gör så här:

1. Smält matfettet, låt det svalna. Blanda ägg och socker i en skål och tillsätt det smälta smöret.

2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och rör ned detta i smeten. Vänd ned hallonen i smeten.

3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd form medmåtten 30x25 cm ca. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 min.
Låt kakan svalna.

4. Glasyr: Smält matfettet och blanda i resterande ingredienser. Bred glasyren över kakan och garnera den med hallon. Låt stelna och sen är det bara att hugga in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar